Overzicht nieuwsberichten

1 op de 8 vrouwen in België wordt ooit getroffen door borstkanker. Daarom is het zo belangrijk om onze schouders te zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Daarom lanceert Think Pink ook dit jaar de roze lintjescampagne en het Departement WVG doet mee! De campagne start op 13 september 2021 en eindigt op 31 december 2021.

Heeft uw voorziening een energiescan laten uitvoeren door het Vlaams Energiebedrijf (VEB) met subsidies van het VIPA? Schrijf u dan tot 13/10 in op deze 7e oproep en vraag klimaatsubsidies aan voor uw energiebesparende maatregelen.

Nu ook buiten de woonzorgcentra elke dag meer en meer oudere en kwetsbare personen een eerste keer gevaccineerd zijn, kunnen de woonzorgcentra weer meer bezoek toelaten. De cafetaria kan open voor bewoners en bezoekers, en nieuwe bewoners hoeven geen volledige kamerisolatie meer door te maken.   

29 april publiceerde ons departement haar jaarverslag. Het jaarverslag laat medewerkers en partners aan het woord en biedt een overzicht van de projecten waarmee het departement in coronajaar 2020 het verschil kon maken en werk maakte van ‘zorgzaam samenleven’. Het jaarverslag brengt ook cijfers: inspectiecijfers onder andere, cijfers over het elektronische toezicht in Vlaanderen, of over de justitiehuizen. 

Op 18/12/2020 wijzigde de Vlaamse Regering het forfait van de NMR en regelde de toekenning van bestralingsapparaten aan ziekenhuizen van een associatie.

Abonneren op Nieuws

Pagina's