Sociaalwerkconferentie 2022

Sociaal werk doet ertoe. En dat toonden we luid en duidelijk op donderdag 5 mei op de Sociaalwerkconferentie. We kwamen met 1300 sociale professionals samen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Stemmen uit alle hoeken van het werkveld kwamen aan het woord. Enthousiaste sociale professionals lieten van zich horen op het podium of bij Radio Sociale. Of je er nu live bij was in de Elisabethzaal in Antwerpen, of via het online platform, of mee volgde op een van de hogescholen: bedankt.

Kernboodschappen

In aanloop naar de Sociaalwerkconferentie, stelde het platform Sterk Sociaal Werk een aantal kernboodschappen op. Boodschappen die we de praktijk en het beleid op het hart willen drukken.

Download de kernboodschappen

Fotogalerij

Wil je de sociaalwerkconferentie herbeleven? Neem dan een kijkje naar de foto's van die dag.

Bekijk de fotogallerij

Foto sessie

LIVE: SESSIES

Op de live conferentie in Antwerpen schotelen we je gepassioneerde sprekers, prikkelend debat en hands-on workshops voor..

Meer over het programma

Foto wandelingen

LIVE: WANDELINGEN (volzet)

Iedereen die er in Antwerpen live bij is, kan ook inschrijven voor een wandeling langs inspirerende sociaal werkpraktijken.

Meer over de wandelingen

foto online

ONLINE: SESSIES

Ook wie online meedoet, wacht een goed gevuld programma. Sluit aan bij een van de interactieve online sessies, ontmoet collega’s of volg mee wat er in Antwerpen gebeurt.

Meer over het programma

foto radio sociale

LIVE EN ONLINE: RADIO SOCIALE

Vlaanderens meest hartverwarmende duo Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga!) maken de hele dag Radio Sociale. Doe in Antwerpen live je verhaal bij hen, of volg thuis de radioshow. Aanrader!

Regio platform West-Vlaanderen

Boekvoorstelling: ‘Publiek Gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk’

Socius, steunpunt sociaal-cultureel werk, lanceert op de conferentie het boek dat zij samen met 50 praktijkwerkers, opleiders en academici schreven rond politiserend werken.

Meer over het boek