Ontdek het boek: ‘Publiek Gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk’

Op de Sociaalwerkconferentie stelt Socius, steunpunt sociaal-cultureel werk, het boek ‘Publiek Gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk’ voor. Ze schreven dit boek samen met 50 praktijkwerkers, opleiders en academici in het kader van het actieplan Sterk Sociaal Werk.

Politiserend handelen is een krachtige en specifieke manier om je politieke opdracht als sociaal werker vorm te geven. Vertrekkend vanuit de normatieve grondslag van het sociaal werk draag je zo bij aan het publieke meningsverschil over hoe we de samenleving inrichten. 
 
Dit boek brengt politiserend handelen als deel van het DNA van het sociaal werk en reikt je een handelingskader aan. Het schetst kansen en bedreigingen voor dit handelen vanuit tendensen in de omgeving en in het sociaal werk zelf. Het blikt terug en verkent hoe sociaal werkers vroeger en vandaag politiserend werken rond maatschappelijke uitdagingen als wonen, werk, duurzaamheid en migratie. 
 
‘Publiek Gaan!’ nodigt elke sociaal werker en sociaalwerkorganisatie uit om in de eigen context te onderzoeken hoe men kan bijdragen tot het publieke meningsverschil. Het nodigt beleidsmakers uit om de waarde van dit politiserend handelen te erkennen als onderdeel van een vitale democratie. Het nodigt opleiders uit het een plek te geven in de kern van de opleiding van sociaal werkers. 

Je kan het boek aan het verlaagde prijs bestellen bij je inschrijving voor de conferentie. (25 euro)