Sterk Sociaal Werk laat niemand achter!

Op World Social Work Day zetten we elk jaar het sociaal werk in de kijker. Dit jaar staat deze 'feestdag' wereldwijd in het teken van solidariteit en verbondenheid. Ook in Vlaanderen gaan we met dit thema aan de slag en lanceerden we de slogan ‘Sterk Sociaal Werk laat niemand achter’.

Schrijf je in! 

In heel Vlaanderen en Brussel zijn er online events en activiteiten. Benieuwd welke thema’s in jouw regio naar voren geschoven worden? Of gewoon zin om samen met andere sociale professionals jullie dag te vieren? Bekijk dan hier het volledige programma en schrijf je in.

Welkom op de World Social Work Day 

Drie belangrijke thema's: politiserend werken, solidariteit en digitalisering

Het Vlaams Platform Sterk Sociaal Werk zoomt in op drie belangrijke thema’s voor het sociaal werk: politiserend werken, solidariteit en digitalisering.

  • Riet Ory (Femma Wereldvrouwen) gaat in gesprek met Nico Bogaerts (Sociaal.Net) over het belang van politiserend werken voor sociale professionals.
  • Pascal Debruyne (Kenniscentrum Gezinswetenschappen en Gents Solidariteitsfonds) en Ercan Cesmeli (#burgerplicht) vertellen over solidariteit en hun ervaringen in Gent tijdens de coronacrisis.
  • Davy Nijs (UCLL) en Alenka Le Compte (Mediawijs) gaan in debat over e-inclusie en hoe je daar als sociale professional bewust naar moet handelen. 
  • Philippe Bocklandt (Artevelde hogeschool) zoomt in op het belang van digitalisering voor de krachtlijnen van Sterk Sociaal Werk.