We leven in een superdiverse samenleving. Die superdiverse context wordt binnen sociaalwerkorganisaties niet altijd weerspiegeld.
We willen sociaalwerkpraktijken activeren om in te zetten op een meer divers beleid, op alle niveaus. We ondersteunen sociale professionals om beter met diversiteit om te gaan.
Hiertoe hebben we vanuit het Vlaams Platform in het najaar 2020 en het voorjaar 2021 een reeks van vier webinars georganiseerd. We raakten daarbij brede thema’s, zoals ‘samenleven in diversiteit’ (Khalid Benhaddou) en ‘de emotionele impact van racisme’ (Naima Charkaoui en Mohamed Barrie) aan, maar maakten het ook concreet met een webinar voor sociale professionals rond hoe aan de slag te gaan in een diverse realiteit en één voor leidinggevenden en directie rond de keuze voor een diverse organisatie.  Daarbij werd ook steeds de concrete praktijk naar voren geschoven. Ook op de Sociaalwerkconferentie van 2022 was diversiteit één van de centrale thema’s.  

Diversiteit blijft een meer dan relevant thema. Wil je zelf meer leren over het thema of ben je op zoek naar bijkomende inspiratie? 

Lees deze artikels:

 Lees deze boeken:

  • Racisme, over wonden en veerkracht door Naima Charkaoui
  • Dochter van de kolonisatie door Nadia Nsayi
  • Zwijg allochtoon van Rachida Lamrabet

 Beluister dan zeker deze podcasts:

Surf naar deze websites