Het regionaal platform Oost-Vlaanderen organiseert ontmoetingen en digitale praktijksafari’s om sterke praktijken te delen en ervaringen uit te wisselen.

In mei 2020 stond ‘Sociaal werk in coronatijden’ centraal: Vormingplus sprak over Babbelonië 2.0, een project dat ze samen met het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering opzetten. Daarna werden deelnemers meegenomen naar de buurtwerkpraktijk de Meubelfabriek uit de Brugse Poort in Gent. Tot slot werd de jeugdhulppraktijk de Cocon geïntroduceerd. 

Onderbescherming en toegankelijkheid waren de kernwoorden van de praktijksafari in november 2020. Het principe van ‘De Stek’ werd voorgesteld aan de hand van voorbeelden uit Ronse en Denderleeuw. Villa Voortman gaf een toelichting over hun laagdrempelig ontmoetingshuis voor volwassenen met een dubbeldiagnoseproblematiek en OCMW Gent presenteerde hun versterkt welzijnsonthaal.

In het voorjaar van 2021 gaat het regionaal platform Oost-Vlaanderen verder met onder meer een praktijksafari rond diversiteit. Meer info volgt later.

Wil je op de hoogte blijven van wat er leeft in Oost-Vlaanderen? Mail naar wendy.eerdekens@arteveldehs.be.