Het Limburgs platform Sterk Sociaal Werk wil Sterk Sociaal Werk bevorderen om huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Samen met sociaal werkers in Limburg willen we vanuit de krachtlijnen van Sterk Sociaal Werk (nabijheid, procesmatig werken, generalistisch werken, verbindend werken en politiserend werken) specifiek aan de slag met drie uitdagingen:

  • Sterk sociaal werk in een superdiverse context
  • Sterk sociaal werk in een multidisciplinaire context
  • Sterk sociaal werk en onderbescherming

Wie zijn wij?

Het Limburgs platform zijn jullie. Iedereen die te maken heeft met de sociale sector of die interesse heeft in Sterk Sociaal Werk. We roepen het Limburg platform jaarlijks samen om input te geven, maar ook om feedback te vragen. Samen maken we het Sociaal Werk Sterker.  

Wil je deel uit maken van het Limburgs platform en op hoogte worden gehouden van onze acties, activiteiten en vormingen? Fijn! Laat dan hier je gegevens achter.

In Limburg is er ook een kerngroep die bestaat uit een aantal geëngageerde sociaal werkers van allerlei sectoren en de twee Limburgse Hogescholen. Zij zijn het brein en drijfkracht achter de Limburgse acties.

Onze activiteiten

Een aantal keer per jaar brengen we sociaal werkers samen via vormingen of uitwisselingsmomenten om jullie te inspireren en te verbinden. De vorige samenkomsten over kruispuntdenken, onderbescherming en samenwerken op de eerste lijn waren alvast een succes met veel inspiratie en kruisbestuiving! 

De kerngroep organiseert daarnaast jaarlijks de World Social Work Day in Limburg. Save the date! De WSWD gaat elk jaar door op de 3e dinsdag van maart.

In 2022 organiseerden we op World Social Work Day een inspirerende dag aan UHasselt rond het thema ‘'Sociaal werk in verandering'.

In 2022 organiseerden we op World Social Work Day een inspirerende dag aan UHasselt rond het thema ‘'Sociaal werk in verandering'.


De geëngageerde sociaal werkers uit onze kerngroep waren ook de bedenkers van de wandelingen tussen sociaal werkers en beleidsmakers. Door het grote succes in 2021 werd beslist om de wandelingen in 2022 opnieuw te organiseren.

In het kader van Sterk Sociaal werk gingen er al 16 basiswerkers uit verschillende sectoren, mutualiteit, SAAMO, Avansa, OCMW, ZorGGroepZin, CAW, … op pad met een beleidsmaker.


Benieuwd naar meer foto’s van onze vorige activiteiten? Als eerste op de hoogte zijn van onze plannen? Volg Sterk Sociaal Werk Limburg dan zeker op Facebook en LinkedIn.

Meedoen? Contacteer ons

Ken Sandeman, voorzitter regio Limburg
0472 831 928

Neem contact op

Elien Vandael, ondersteuner regio Limburg
0478 970 493

Neem contact op