Het regionaal platform in de provincie Antwerpen zet in op drie speerpunten:

  1. We willen heel graag het ‘gemeenschapsgevoel bij sociaal werkers versterken’. In aanloop van World Social Work Day en de Sociaalwerkconferentie in 2022 willen we in heel onze provincie sociaal werkers bereiken. Heb je een idee over hoe we dit kunnen aanpakken of een initiatief waar we onze boodschap kunnen brengen? Laat het ons dan weten.
    Specifiek in Brecht en Boom doen studenten sociaal werk interviews en een focusgroep met als doel sterk sociaal werk meer onder de aandacht te brengen en op zoek te gaan naar sterke sociaal werk praktijken.
  2. Een tweede thema waarop we inzetten is ‘minder bureaucratie, meer hulpverlening’. Daarvoor organiseren we, verspreid in de provincie drie ronde tafels. In Antwerpen, Boom en Noorderkempen gingen deze al door met als centraal thema het spanningsveld tussen beheersen en emanciperen. In de Kempen is het thema registratie en in de regio Rivierenland zal het over de discretionaire ruimte van de sociaal werker gaan. Interesse om deel te nemen in de Kempen of Rivierenland? Neem dan snel contact op. We houden je op de hoogte!
  3. Ons derde thema is ‘werken in en met vertrouwen’. Naast de jaarlijkse studiedag van SAM, steunpunt Mens en Samenleving i.s.m. de sociale hogescholen van de provincie, willen we ook graag alle vragen en ontwikkelingen in de regio rond dit thema opvolgen. Dit najaar plannen we een initiatief om intersectoraal en samen met mensen vanuit het ervaringsperspectief te werken rond concrete praktijken van samenwerking en vertrouwen. Ook hiervoor mag je ons contacteren als je interesse hebt!

Meedoen? Contacteer ons

Wim Wouters, voorzitter regio Antwerpen

Neem contact op