Wie zijn wij?

Het regionaal platform in de provincie Antwerpen organiseert zich in twee aparte bijeenkomsten, één van de partners in de regio Kempen en één voor de partners rondom stad Antwerpen. De partners vanuit regio Mechelen sluiten bij beide platformen aan.

We doen dit omdat de betrokken partners sneller verbinding vinden in de aparte regio’s: zijnde de grootstedelijke context van Antwerpen en de meer landelijke regio in de Kempen.

Het regionaal platform in Antwerpen wordt door een overkoepelend team ondersteund bestaande uit Leen Sebrechts (AP Hogeschool en UA) en Mia Hillen (Thomas More). Zij zorgen voor de verbinding tussen de regio’s en de verschillende initiatieven.

Wat doen wij?

Met het Regionaal Platform Antwerpen leggen we de focus op het verbinden en inspireren van sociale professionals uit de provincie Antwerpen via volgende speerpunten:

  • Het versterken van het gemeenschapsgevoel bij sociaal werkers.
  • Sociaal werkers in een superdiverse context
  • ‘minder bureaucratie, meer hulpverlening’
  • ‘Werken in en met vertrouwen’

Hoe doen we dit concreet?

Elke derde dinsdag van de maand maart is het World Social Work Day, de internationale dag van het sociaal werk én een absolute topdag voor ons regionaal platform. Dé gelegenheid bij uitstek om het sociaal werk in de kijker te zetten en vooral ook de sociaal werkers te vieren!

Elk jaar organiseren we zowel in de regio Kempen als in de stad Antwerpen een activiteit naar aanleiding van de ‘World Social Work Day’. In de Kempen zijn er zo al verschillende studiedagen aan de Thomas More-hogeschool in Geel georganiseerd met sprekers uit alle hoeken van het sociaal werk.

In Antwerpen doen we dit jaarlijks met een ‘sociaal werk markt’ waarbij we het brede publiek kennis laten maken met de verschillende partners binnen het sociaal werk. Studenten, sociaal werkers en verschillende organisaties stellen zich voor aan de hand van interactieve standen. Ook zijn er jaarlijks enkele speeches en we koppelen deze dag eveneens aan de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart).

Het concrete programma wordt steeds via de nieuwsbrief van Sterk Sociaal Werk bekend gemaakt. Schrijf je dus zeker in!

Naast de World Social Work Day organiseren we in de stad Antwerpen kijkstages waarbij sociaal werkers over het muurtje kunnen gaan kijken bij andere sociale organisaties. Dit doen we samen met het lokaal bestuur in het kader van de Staten Generaal Lokaal Sociaal beleid. In het najaar 2023 zal het aanbod vorm krijgen en kunnen basiswerkers van elkaar gaan leren en netwerken.

We want you!

Het Antwerpse platform zijn jullie. Iedereen die te maken heeft met de sociale sector of die interesse heeft in Sterk Sociaal Werk.
Wil je deel uit maken van het Antwerps platform en op hoogte worden gehouden van onze acties, activiteiten en vormingen? Schrijf ons aan!
Voor regio Antwerpen kan je mailen naar leen.sebrechts@ap.be
Voor regio Kempen kan je mailen naar mia.hillen@thomasmore.be

Meedoen? Contacteer ons

Voorzitter regio Kempen, Mia Hillen

Neem contact op

Voorzitter regio Antwerpen, Leen Sebrechts

Neem contact op