Dit is de tweede nieuwsbrief rond Sterk Sociaal Werk. In deze editie ontdek je alles over het programma van de World Social Work Day op 17 maart 2020.

Op deze dag vieren we sociaal werk en bedanken we alle sociaal werkers voor hun inzet. Daarom worden er in elke Vlaamse provincie en in Brussel op 17 maart tal van activiteiten georganiseerd.

Lees verder onder de foto waar en hoe jij in jouw regio kan meedoen!

PROGRAMMA WORLD SOCIAL WORK DAY 2020

Heel wat studenten sociaal werk bedanken op 17 maart de 'collega's' op hun stageplaatsen voor hun werk en inzet. Want samen maken ze werk van Sterk Sociaal Werk. 

Daarnaast wordt in de provincie Antwerpen in Turnhout een lunch@work georganiseerd, en in Geel een #afterwork. Iedereen die zich betrokken voelt bij sociaal werk is van harte welkom.
 
In Limburg wordt die dag de nadruk gelegd op een sterk sociaal netwerk. Tijdens een ontmoetingsmoment met sociale professionals versterken we dat netwerk, delen we ervaringen en praten we over elkaars visies. We sluiten af met een afterwork drink. 

West-Vlaanderen toont Sterk Sociaal Werk door de ogen van studenten van de hogeschool Howest. Studenten van het 2de jaar Sociaal Cultureel Werk maakten samen met medialab Quindo filmpjes over hoe jongeren naar de sociale sector kijken. Ontdek hun filmpjes en reportages op sociale media tijdens de World Social Work Day. 
 
Het Regionaal Overleg Sterk Sociaal Werk Oost-Vlaanderen organiseert in samenwerking met de hogescholen activiteiten met en voor studenten en het werkveld. Van een armoedewandeling en debatten tot theater over armoede en onderwijs. Iedereen is ook van harte welkom op het afterwork event van de HoGent. 
 
In Leuven gaan studenten in de voormiddag op bezoek bij sociale organisaties. Op de middag is iedereen (studenten/praktijkwerkers/cliënten/vrijwilligers/beleidsmakers…) welkom op het stadhuis van Leuven om samen hun boterhammen op te eten bij een gratis kom soep. In de namiddag zijn er workshops, lezingen en demonstraties rond digitalisering en Sterk Sociaal Werk. Er wordt afgesloten met een afterwork drink.

TRI POSTAL is een broedplek voor nieuwe initiatieven in Brussel, en op 17 maart is het ook dé verzamelplek voor sociaal werkers. Met een gezellig netwerkmoment worden alle Brusselse sociaal werkers in de bloemetjes gezet. Kom af en klink mee op Sterk Brussels Sociaal Werk. 

Inschrijven voor de regionale activiteiten kan via de website.

DOSSIER WELISWAAR 'VAN KOFFIE NAAR HULP IN DE STEK'

Het nieuwste aprilnummer van Weliswaar brengt een uitgebreid dossier over het sociaal werk in STEK-projecten. Lees hoe de STEKKEN van Buurtwerk Dinamo in Deurne-Noord en buurthuis Den Botaniek in Ronse onderbescherming aanpakken en meer mensen de kans geven om hun sociale rechten te laten gelden. 

DOSSIER STERK SOCIAAL WERK OP SOCIAAL.NET 

Ook Sociaal.Net is fan van sociaal werk. De afgelopen jaren publiceerde dit webplatform een pak artikels over sociaal werk en interviews met sociaal werkers. Onder de noemer ‘Sterk Sociaal Werk’ blijven ze dit doen. Alle bijdragen zijn nu gebundeld in een dossier: 'Sterk Sociaal Werk'. Laat je inspireren!