De Sociaalwerkconferentie presenteert een dag vol prikkelend debat, ontmoetingen en hands-on sessies. Volg een gesprek over inclusie of impactmeting. Debatteer mee over politiserend sociaal werk. Of ontmoet andere gepassioneerde sociaal werkers. Het kan allemaal op 5 mei in Antwerpen. Ben jij er graag bij, live of online? Schrijf je nu in.

 

De Sociaalwerkconferentie op donderdag 5 mei begint om 9.30u met een echte openingsshow. Nadien volgt een dag vol gesprekken en ontmoetingen. We zetten vandaag de spotlight op vier activiteiten, maar weet dat het programma veel uitgebreider is.

Snuisteren in het volledige programma doe je hier.
 

Werk maken van inclusie

Werken in een superdiverse samenleving gaat over meer dan het werk dat je voor de doelgroep doet. Ook binnen je eigen organisatie vraagt dit om een sterk diversiteits- en inclusiebeleid. Van selectie- en aanwervingsprocedures, tot de manier waarop je met collega’s communiceert en het welzijn van je medewerkers.

Ontdek in deze workshop hoe je een diversiteits- en inclusiebeleid ontwikkelt. Sprekers zijn Ikrame Kastit (Uit De Marge), Maret Dakaeva (Hands-on Inclusion), Ilse Hacketal (SAAMO Antwerpen) en Veerle Van Gestel (Karel de Grote Hogeschool). Aanrader!

Publiek gaan!

Politiserend werken is een kernopdracht van sociaal werkers. De afgelopen twee jaar werkten meer dan 50 mensen mee aan een nieuw boek over politiserend handelen. Praktijkwerkers, academici, opleiders en opiniemakers geven zo invulling aan één van de vijf krachtlijnen van Sterk Sociaal Werk.

Dit interessante boek wordt voorgesteld op de Sociaalwerkconferentie. Tijdens deze presentatie gaan praktijkwerkers met elkaar in gesprek. Deelnemers zijn Najila Aloui (Avansa Citizenne), Joris De Corte (Universiteit Gent), Els Hertogen (11.11.11.), Diana Zangari (SAAMO Limburg) en Sanne Coremans (APSMO). Niet te missen!

Passie voor sociaal werk

Zes enthousiaste praktijkwerkers krijgen het woord. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat betekent het om sociaal werker te zijn? Waarom hebben ze voor deze job gekozen? Wat is hun drive? En hoe kijken ze naar het sociaal werk in Vlaanderen en Brussel?

De gepassioneerde sociaal werkers zijn: Sounia Agourram (SAAMO Antwerpen), Jonathan Eggermont (Uit De Marge Menen), Michelle Ginée (OCMW Gent), Ivy Goutsmit (FMDO), Mustafa Harraq (ACV Limburg) en Lieve Polfliet (CAW Oost-Brabant). Ga mee in gesprek!

Radio Sociale

Je kan op 5 mei de hele dag, live of online, genieten van Radio Sociale met Joris Hessels en Dominique Van Malder. Je kent hen van het bekende TV-programma Radio Gaga.

Joris en Dominique gaan tijdens een vijf-uur-durende-radio-uitzending in gesprek met praktijkwerkers, academici en beleidsmakers. Op hun enthousiaste en ontwapende manier sprokkelen ze boeiende verhalen en mooie uitspraken.

Dus ook als je online aansluit kan je alleen of samen met je collega’s luisteren naar Radio Sociale. Aarzel dus niet en schrijf nu in! Gewoon doen!