Op dinsdag 15 maart is het World Social Work Day. Met een campagne vol straffe verhalen van sterke sociale professionals tonen we sociaal werk om trots op te zijn. Want dat wat sociale professionals doen, doet ertoe.

Sociaal werk doet ertoe

Sterk Sociaal Werk liet acht sociale professionals vertellen over hun werk en waar ze trots op zijn. Gevat in een cijfer, maar geraakt door een verhaal. Zoals Sulliman die van een druggebruiker een collega wist te maken of zoals Veronique die elk jaar dertig kansarme jongeren vooruithelpt. Zij hebben impact op mensen hun leven, hun gezondheid, hun dromen…

Deze campagne loopt in totaal drie weken, vooral via sociale media. Wil je mee deze boodschap verspreiden? Aarzel niet om een poster of video mee te delen. Wil je ook jouw cijfer delen? Lees dan zeker verder. Hoe meer mensen we bereiken, hoe sterker sociaal werk wordt!

Ontdek alle campagnemateriaal
 

Wat is jouw cijfer?

Hoe verschillend ze ook zijn, deze acht sociale professionals vatten natuurlijk het volledige werkveld niet. Help ons om op 15 maart de kracht en impact van sociaal werk te tonen. Help ons nog meer lawaai te maken en toon ook jouw cijfer op sociale media.

Schrijf je cijfer op een papier, trek een selfie, en vertel ons waar jij trots op bent. Vermeld de hastags #sterksociaalwerk, #worldsocialworkday, #wswd2022 en #sociaalwerkdoetertoe zodat we jouw verhaal mee kunnen delen!

 

Wie weet zie je jezelf op 15 maart wel op onze Facebook, LinkedIn of Instagram verschijnen.
 

Vier World Social Work Day bij jou in de buurt

We vieren niet enkel door online jullie verhalen te delen. Op 15 maart kan je ook andere sociale professionals ontmoeten. Over heel Vlaanderen zijn er activiteiten.

Verken het Brussels sociaal werk

Wandel mee op een van de drie stadwandelingen langs Brusselse sociaal werk praktijken. Of sluit over de middag aan om te netwerken. Voor allebei even welkom.

Sociaal werk inspireert in Hasselt

Aan de UHasselt beleef je een dag vol boeiende workshops en inspirerende speeches.

Wandelen met beleidsmakers in Limburg

Toon beleidsmakers dat sociaal werk ertoe doet door tijdens een wandeling met hen in gesprek te gaan. De wandelingen vinden plaats tussen 15 maart en 5 mei.

World Social Activism Day in Gent

Studenten sociaal werk nemen het heft in handen en schotelen je twee boeiende online workshops voor. Thema’s zijn professionalisering en vermarkting.

Sociaal Werk(t) Markt in Antwerpen

Op het Theaterplein in het centrum van Antwerpen ontdek je op een feestelijke markt boeiende sociaalwerkpraktijken.

Impact in de Kempen 

Op de Thomas More campus in Geel staat op 15 maart een goedgevuld programma klaar. Ontmoet collega’s en ontdek sterke praktijken uit het werkveld.

Samen impactvol sociaal werk zichtbaar maken in Leuven 

Op een feestelijk netwerkevent, gaan praktijkwerkers, docenten en studenten met elkaar in gesprek. 

Sociaal bijtanken in Demerland

We brengen sociale professionals samen over sectoren heen om elkaar te inspireren. Doe nieuwe energie op je dagdagelijks te blijven inzetten voor mensen in kwetsbare posities