Maatregelen naar aanleiding van het coronavirus

We blijven onze dienstverlening garanderen en volgen de algemene richtlijnen. We zetten in op maximaal thuiswerk. Onze medewerkers blijven bereikbaar via telefoon, e-mail en beeldbellen.

Zorginspectie

Voor algemene vragen over Zorginspectie kan u ook terecht op het nummer 02 553 34 34.

VIPA

Heeft u problemen om een VIPA-medewerker te bereiken, neem dan contact op met het algemeen VIPA telefoonnummer 02 553 32 415.

Welzijnssectoren

Voor de welzijnssectoren zijn er specifieke richtlijnen opgesteld om COVID-19 in hun voorzieningen te bestrijden. Deze richtlijnen en bijkomende informatie kan gevonden worden op een specifieke pagina

Gevangenissen

De hulp- en dienstverlening volgt de richtlijnen van elke gevangenis. Afhankelijk van deze maatregelen kan het aanbod op een andere manier georganiseerd worden. 

Voor meer informatie, kan u contact opnemen met de beleidscoördinator werkzaam in de gevangenis. De contactgegevens vind je op onze website terug.  

Algemene informatie

  • Op de website van Zorg en Gezondheid staan concrete richtlijnen voor Vlaamse zorgprofessionals en ook specifiek voor de welzijnssectoren.
  • Informatie voor ondernemers, onderwijs, ... kan u in een overzicht vinden op vlaanderen.be.
  • Voor het algemene publiek is de website www.info-coronavirus.be opgericht. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen ook bellen naar het federale callcenter op 0800 14689. 
  • Het agentschap voor integratie en inburgering heeft meertalige informatie beschikbaar gesteld.

Categorie: 
Algemeen - Welzijn en Samenleving - Zorginspectie - VIPA