Organisaties uit de welzijns- en gezondheidssector die hun eerste stappen willen zetten in de strijd tegen voedselverlies kunnen zich laten inspireren op deze pagina's. We hebben voorbeelden en tips and tricks samengebracht.

Wil je meer weten over dit project? Noteer alvast 29 september in je agenda en schrijf je in. We organiseren dan een algemene infosessie in Brussel.  

"Er is niet één magische truc om voedselverlies tegen te gaan. Het zit in de combinatie van veel verschillende kleine ingrepen."
Didier Windey - AZ Nikolaas

Lees meer

"De meting zelf vraagt een kleine tijdsinvestering, maar op termijn wordt wel winst geboekt voor de keuken, de cafetaria en het milieu"
Delphine Dutoit - Ziekenhuis Waregem

Lees meer

"In 2014 voerden we een eenvoudige meting uit van het voedselverlies in de organisatie. Bij de terugkoppeling werd het even stil..."
Walter Goossens - Bethanië

Lees meer

Ook de Vlaamse overheid werkt aan voedselverlies. De voorbije 2 jaar gooide Het Facilitair Bedrijf 15% minder voedsel weg. Het gaat om 2758 kilogram minder vast voedsel en 2058 liter minder soep.

Lees meer

De Vlaamse overheid en partners uit de landbouwsector, voedingsindustrie, distributiesector, catering, horeca en consumentenorganisaties bundelen de krachten om het voedselverlies terug te dringen. We willen ook de voorzieningen in de welzijns- en gezondheidssector stimuleren om voedselverlies te beperken. Op deze website ontdek je welke acties we ondernemen en wat je zelf kunt doen!

 

Door meten beter (w)eten?

UC Leuven-Limburg ontwikkelt in samenwerking met de Vlaamse overheid een eenvoudig toepasbaar instrument om voedselverlies te meten in zorginstellingen.

Lees meer

Al 60 organisaties ondertekenden de engagementsverklaring om zich te engageren om samen tegen voedselverlies te strijden.

Ontdek de organisaties!