Projectoproep Natuur in je Buurt 2021

Wat is er aangenamer dan je deur uitstappen en je meteen kunnen laten onderdompelen in een oase van groen? Niet alleen is natuur in je eigen buurt een zegen voor je persoonlijk welzijn, het draagt ook bij tot de maatschappelijke uitdagingen die we in de ogen kijken: de klimaatopwarming, de verstedelijking, het mentale welzijn. Natuur en Bos lanceert voor het achtste jaar de projectoproep ‘Natuur in je Buurt’. Met de projectoproep willen we lokale projecten die een natuuroplossing uitwerken dichtbij de mensen ondersteunen. De oproep richt zich naar lokale overheden, verenigingen, onderwijsinstellingen en zorgvoorzieningen.

In de vorige oproepen Natuur in je Buurt van 2019 en 2020, die zich voor het eerst ook op zorgvoorzieningen richtten, waren 19 van de 50 geselecteerden projecten van zorgvoorzieningen.  Meer info over deze projecten vind je op de website van Natuur en Bos (2019 en 2020). Partners uit de zorg- en natuursector realiseren zo samen meer natuur op hun terreinen welke ten goede komt aan de gezondheid van de doelgroep.

Kandidaten kunnen vanaf 1 juni tot en met 31 juli 2021 hun project indienen via de website van Natuur en Bos.
Op 1 juni organiseert Natuur en Bos trouwens ook een webinar waar de projectoproep nog eens kort wordt toegelicht en kandidaat-indieners vragen kunnen stellen.

Minister Demir heeft de oproep bekend gemaakt bij de opening van een snoezelbos in Ter Heide, Zonhoven: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/17/snoezelbos-in-zonhoven-doet-de-gasten-glunderen-die-kleine-gel/ 

Interessante info:

Categorie: 
VIPA - gezonde zorginfrastructuur