Praktijkgerichte opleiding Zorg voor Natuur - Natuur voor Zorg

Wil je meer weten over hoe natuur onze gezondheid beïnvloedt? En vooral, wil je leren hoe je dit in de praktijk kunt toepassen? Kom dan naar de praktische opleidingsdagen van 'Zorg voor natuur, Natuur voor zorg'. Deze worden georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA), samen met Inverde. Dit initiatief past in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg.

Wat kun je verwachten van deze opleiding?

  • Praktische tools: we laten stap voor stap zien hoe je natuur kunt integreren in de gezondheidszorg.
  • Praktijkvoorbeelden: tijdens elke module gaan we op excursie naar een zorgvoorziening of natuurgebied.
  • Ervaren docenten: onze diverse lesgevers hebben allemaal praktijkervaring en delen graag hun tips en expertise met jou.

De modules behandelen onderwerpen als projectmanagement, inrichting en beheer van natuur, en deskundig gebruik van natuur om de levenskwaliteit te verbeteren. We laten ook praktijkvoorbeelden zien en vertellen de verhalen achter deze projecten. Je kunt elke module apart volgen en voorkennis of deelname aan de eerdere studieochtend is niet vereist.

>> Schrijf je nu in en draag bij aan een gezondere toekomst waarin natuur en gezondheid samenkomen. Samen kunnen we meer betekenen voor onze samenleving en planeet.

Categorie: 
VIPA - gezonde zorginfrastructuur