Praktijkgerichte opleiding Zorg voor natuur, Natuur voor zorg

Op dinsdag 26 maart 2024 kwamen ongeveer honderd zorgverleners, groenprofessionals en andere geïnteresseerden samen voor een inspirerende ochtend vol lezingen over de kracht van natuur binnen de zorg. Hans Van Dyck (UCL), Hans Keune en Ann Sterckx (UA), Bart Reynders (PC Bethanië), Thaïsa Van Speybroek (Regionale Landschappen), Jorryt Braaksma (LAMA Landscape Architects) en Dirk Criel (Driekwart Groen) deelden wetenschappelijke inzichten, praktijkervaringen en boeiende voorbeelden van duurzame ontwerpen en natuurinrichting rond zorgvoorzieningen.

Maar dit is maar het begin… We duiken dieper de praktijk in en organiseren nog 3 modules waarin we verschillende stappen om te komen tot zorgnatuur verder uitdiepen: projectopstart, duurzaam ontwerp, groenplanning & beheer, het inzetten van natuur in de gezondheidspraktijk en meten en evalueren.

Deze opleiding biedt een stevige basis om de theorie om te zetten in echte projecten. Voor elke module trekken we naar het terrein (2 zorgvoorzieningen en een natuurgebied) en de lessen worden gegeven door ervaren experts.  

>> Meer weten en inschrijven? Praktijkgerichte opleiding: Zorg voor Natuur - Natuur voor Zorg | Inverde

Dit is een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Zorg, afdeling VIPA samen met Inverde. Het is een actie voorgesteld in de Green Deal Duurzame Zorg.

Categorie: 
VIPA