OVAM lanceert oproep asbestveilige zorgvoorzieningen

Nieuwe oproep: indienen t.e.m. 9/08/2023
OVAM lanceert vandaag een nieuwe oproep asbestverwijdering in de zorg. Via deze oproep kunnen aanvragers t.e.m. 9/08/2023 gebruik maken van de raamovereenkomst van de OVAM met een erkende asbestverwijderaar voor de verwijdering van leidingisolatie. Voor deze ondersteuning is 1.000.000 euro uitgetrokken, te besteden in 2023, 2024 en 2025.

Voor tussenkomsten voor werken voor het sectorprotocol asbestveilige zorg wordt er 580.000 euro vrijgemaakt voor aanvragers die met eigen aannemer werken. Zoals in het protocol omschreven staat, is het vanaf de komende oproep enkel nog mogelijk om een aanvraag te doen voor asbestverwijderingen in de toekomst.

Raadpleeg eerst de voorwaarden
Na het afsluiten van de vorige oproep heeft OVAM gemerkt dat er heel wat aanvragers een onvolledige aanvraag gedaan hebben, enkelen kwamen niet in aanmerking. Daarom heeft ze haar website verduidelijkt en de voorwaarden per type aanvraag vermeld. Raadpleeg dus eerst de voorwaarden via de website van OVAM om na te gaan of u in aanmerking komt en dien dan pas uw aanvraag in.

Categorie: 
VIPA - duurzaam bouwen - gezonde zorginfrastructuur