OEPC-oproep VIPA

Voor de diepgaande renovatie van zorg- en welzijnsgebouwen heeft VIPA i.s.m. het VEB nu ook een ondersteuningsprogramma opgezet voor onderhouds- en energieprestatiecontracten.

In een OEPC wordt de geplande besparing contractueel vastgelegd. Dergelijke projecten vinden plaats in samenwerking met een Energy Service Company (ESCO’s). Bij een OEPC is één ESCO verantwoordelijk voor studie, implementatie en onderhoud, waar dat traditioneel door verschillende partijen gebeurt. Lees hier meer over OEPC's.

Hierdoor kunnen ook minder rendabele werken aan de gebouwschil, zoals schrijnwerkrenovaties of dakisolatie, gefinancierd worden.

Organisaties kunnen een dossier indienen voor diepgaande energetische renovaties met een minimale geschatte CAPEX van 1 miljoen euro per project. Een diepgaande energetische renovatie impliceert een minimale CO2-reductie van 45% ten opzichte van de energiebaseline, daterend uit de periode van vóór de aanvang van de energiebesparende maatregelen.

De deadline om je aanvraag in te dienen voor deze oproep is 30 september 2023. Dien je aanvraag in via het Portaal Energie-Efficiëntie. Maak hiervoor gebruik van onderstaand aanvraagformulier.  Bekijk hier alle voorwaarden voor deze projectoproep. Zoals je ziet kan je ook al jouw OEPC-project lanceren, en pas later jouw aanvraagformulier indienen.

Meer info:

Categorie: 
VIPA