Meer weten over GRO?

Opleiding basiskennis GRO

De drie gewesten organiseren gratis opleidingen over het gebruik van duurzaamheidsmeter GRO gericht aan ontwerpers, architecten, studiebureaus, opdrachtgevers, …

De online infosessie geeft u een eerste idee van wat GRO is en hoe u uw weg vindt in de documenten en informatie. We tonen geen uitgewerkte voorbeelden en we bespreken geen criteria in detail. Deze infosessies worden online via videoconferentie (Microsoft Teams) aangeboden in het Frans en het Nederlands.

De uitgebreide opleiding begint met dezelfde informatie over wat GRO is, maar gaat aan de hand van drie verschillende voorbeeldtrajecten dieper in op het gebruik, de toepassing in opdrachten, de bepaling van ambitieniveaus en de invulling van enkele criteria. Deze drie trajecten tonen hoe je GRO als ontwerpteam of opdrachtgever kunt gebruiken in verschillende situaties, maar geven geen volledige GRO-opvolging weer: niet elk criterium, in elke fase, wordt besproken. Deze opleiding wordt voorlopig enkel aangeboden in het Nederlands en gaat fysiek door.

Aangezien er momenteel geen uitgebreide opleiding in het Frans aangeboden wordt, zullen we bij die online infosessie meer tijd voorzien voor vragen.

Schrijf je nu in voor de basisopleiding op 7/09/2023 (tot vandaag!) en/of voor de uitgebreide opleiding op 21/11/2023!

Meer info vind je op de website van GRO.

Lerend netwerk GRO

Het Facilitair Bedrijf ontwikkelde de tool GRO om een holistisch ambitieniveau van duurzaamheid in je project te implementeren. Een eenduidig instrument maar soms is de concrete toepassing tijdrovend. Als architect of opdrachtgever kan het een uitdaging zijn om GRO toe te passen in je projecten.

In samenwerking met VIPA, Archipelago en Bureau Bouwtechniek organiseert VIBE de tweede editie van het lerend netwerk GRO. In dit lerend netwerk begeleiden we jou bij de toepassing van GRO in je projecten. Op regelmatige basis wissel je tijdens deze 4 sessies praktische informatie, kennis en ervaringen uit met de andere deelnemers. Zo kan jij GRO efficiënt toepassen in jouw toekomstige projecten. 

Door de interactieve wijze waarop we werken, leer je van elkaar. Je hoort het verhaal van experts en professionals die in verschillende fasen aan het bouwproject werken. Deze praktische werkvorm garandeert dat jij meteen met de inzichten aan de slag kan. Zo realiseer jij zonder enige twijfel jouw ambitieuze project.

Meer info vind je op de website van VIBE.

Schrijf je nu in!

Wanneer?

  • 19/09/2023, 9u30-12u30: Algemeen kader en analyse
  • 17/10/2023, 9u30-12u30: Ambities en haalbaarheid + toepassing in de zorgsector (VIPA)
  • 16/11/2023, 13u30-16u30: Opvolging, bewijsvoering en nazicht
  • 12/12/2023, 9u30-12u30: Wedstrijden en aanbesteding

Locatie

VAC Gent, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (Google Maps).

 

Categorie: 
VIPA - duurzaam bouwen