Op 8 april is een taskforce opgericht met de koepels, en de Vlaamse overheid. Deze taskforce zal geleid worden door Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Er zijn 7 projectgroepen binnen de taskforce die het 10-puntenplan verder opvolgen. De taskforce komt dagelijks samen, behalve op zondag. 

Meer informatie over de taskforce, projectgroepen en verslaggeving >>

Nieuws

Het overlegcomité heeft op 22 mei het licht op groen gezet om deze zomer jeugdkampen en andere zomeractiviteiten te organiseren, zij het onder strikte voorwaarden. Naar analogie van deze beslissing heeft de Taskforce Zorg beslist dat ook de kinderen en jongeren in de jeugdhulp en in pleeggezinnen kunnen deelnemen aan deze zomerkampen.

Pagina's

Interessant nieuws en updates over het het coronavirus COVID-19 kan u ook raadplegen op de website van Zorg en Gezondheid

Deze pagina is in opbouw en wordt verder aangevuld.

Voor het algemene publiek is de website www.info-coronavirus.be opgericht. U kunt ook contact opnemen met het federale callcenter op 0800 14689

Relevante documenten

De taskforce verzamelt relevante documenten voor de zorgvoorzieningen en maakt hiervan een overzicht. Dit wordt vaak door andere organisaties aangeboden. Dit overzicht is niet volledig en wordt regelmatig aangevuld. 

Link naar relevante documenten >>

Contact voor persvragen

Liesbeth Wyseur
woordvoerder.dwvg@vlaanderen.be
0473 81 21 74