Vlaamse Sociale Bescherming

Zorgen voor elkaar, da's toch normaal?

Ongeveer 4,5 miljoen mensen in Vlaanderen betalen elk jaar een zorgpremie aan een zorgkas. Die zorgpremie bedraagt dit jaar 51 euro of 26 euro voor mensen met een lager inkomen. Dat geld gaat volledig naar de Vlaamse sociale bescherming.

De Vlaamse sociale bescherming gebruikt die zorgpremies, aangevuld met belastinggeld, om meer dan 300.000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen elke maand te versterken met een zorgbudget.

De Vlaamse sociale bescherming zal de komende jaren fors uitbreiden. Daarom lanceren Zorg en Gezondheid en Jo Vandeurzen, Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, in samenwerking met de zorgkassen, vandaag een nieuwe informatiecampagne die uitlegt wat de Vlaamse sociale bescherming doet en waarom iedereen daarvoor een zorgpremie betaalt. De slogan luidt: “Zorgen voor elkaar, da’s toch normaal?”

De campagne

De campagne over de Vlaamse sociale bescherming loopt van 16 februari tot 4 maart. Dat is de periode waarin de meeste mensen een brief van hun zorgkas krijgen met de vraag om hun zorgpremie te betalen. Bij die brief zal een folder zitten met uitleg over de Vlaamse sociale bescherming. Tegelijkertijd speelt er een TV-spot op de zenders Eén, Canvas, Vier en VTM en Vitaya. De zorgkassen en ziekenfondsen zullen de campagne versterken via hun eigen kanalen. Ook op facebook en andere sociale media zal de campagne te zien zijn.

Meer informatie via www.vlaamsesocialebescherming.be

Categorie: 
Algemeen