In sommige kranten verscheen op 24 maart 2020 naar aanleiding van de televisiereeks 'Het Parket' dat het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht (VCET) 's avonds en 's nachts niet bemand zou zijn. Dat is foute informatie. Het VCET is permanent bemand, dag en nacht. Dus ook in het weekend en ’s nachts zijn er medewerkers aanwezig en worden de alarmen opgevolgd.

De makers van de televisiereeks ‘Het parket’ hebben intussen het bewuste fragment met foutieve info uit de uitzending verwijderd, en ook het fragment waarin de procureur des Konings dit zegt offline gehaald.

Het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin heeft de betrokken kranten gecontacteerd om de juiste informatie op te nemen in hun kranten.

Ook in deze tijden van coronacrisis stellen wij alles in het werk om de werkzaamheden bij het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht, zowel inzake monitoring als inzake aansluitingen, maximale continuïteit te geven. Net om die reden is ook nu, net zoals op andere momenten, het VCET en de dienst monitoring 24/7 bemand en worden alle personen onder elektronisch toezicht correct opgevolgd.

Categorie: 
Persberichten - Justitiehuizen - Algemeen