Contactgegevens

Beatrijslaan 96
2050 Antwerpen

Voor vragen over de werking van het FPC Antwerpen, de bezoekuren, contact met advocaten, etc. kan je het FPC contacteren op het nummer 03 253 77 77.

 

Om gepaste zorg te voorzien aan geïnterneerden heeft de federale overheid beslist om in Vlaanderen twee FPC’s (Forensisch Psychiatrisch Centrum) te voorzien. De FPC's zijn 'nieuwe spelers' in het zorglandschap voor geïnterneerden. Ze bieden gespecialiseerde zorg voor high risk geïnterneerden.

Beide FPC's worden door de NV Forensisch psychiatrische centra uitgebaat. Een NV waar onder andere de Kijvelanden, een Nederlandse forensische zorgpartner, actief is. Het eerste FPC in Gent draait sinds september 2015 op volledige capaciteit. Het FPC in Antwerpen heeft in augustus 2017 de eerste patiënten opgenomen en zal tegen april/mei 2018 op volledige capaciteit draaien.

Het FPC is een nieuw type voorziening (tussen een gevangenis en een ziekenhuis). De beleidscoördinator internering bekijkt samen met de uitbater hoe er (binnen het actieplan zorg- en dienstverlening aan geïnterneerden) samengewerkt kan worden met de verschillende Vlaamse diensten en voorzieningen.